Skip to main content

Dat het surfgevoel een universeel gegeven is blijkt wel uit de film  Gaza Surfclub. Een film over Palestijnse jongeren die ondanks alle ellende in hun land proberen om hun (surf)dromen waar te maken. Gaza Surfclub wordt vertoond tijdens de Pop Up Cinema avond van donderdag 27 september bij Club Smederij in Tilburg. En ik vind het tof dat onze videoclip van het nummer Surfers Paradise van Teen Radiation deze avond mag openen.

Scroll verder voor de rest van het artikel

Word abonnee

Volg ons op Instagram

Ontdek waarmee we ons bezig houden!

Door naar Instagram

Like ons op Facebook

Blijf op de hoogte van nieuws, tips en events

Door naar Facebook

[button open_new_tab=”true” color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”large” url=”https://www.popupcinema.nu/event/smederij-cinema-gaza-surfclub/” text=”Meer info over Gaza Surfclub” color_override=””]

 

Door: Sander Raeijmaekers

 

Als ik surf valt alles even stil

Als zelfstandig filmmaker ben ik constant bezig met mijn omgeving. Als ik in de auto zit en langs een vet bos kom met mooi licht sla ik dit op in mijn hoofd als mogelijke locatie voor een project. Dit staat nooit stil. Behalve als ik aan het surfen ben. Als ik surf dan koppelt mijn geest zich volledig af van alledaags ruis.

Vaak ben ik druk met projecten voor Spread Motion Design. Denk dan aan productie, deadlines, feedback etc… Dit kan ik nooit helemaal loslaten. Behalve als ik aan het surfen ben.

Still uit de videoclip Surfer’s Paradise

Regelmatig uitpluggen maakt creatief

Door regelmatig ‘uit te pluggen’ tijdens het surfen, heeft deze hobby direct invloed op mijn creativiteit als beeldmaker. Na een sessie niet stressen over bijvoorbeeld een deadline maar juist focussen op het creatief proces.

De productie van Surfer’s Paradise is organisch ontstaan, in tegenstelling tot de traditionele stappen die je in een productie doorloopt. Ik heb eerst de beelden verzameld. Dit waren o.a. beelden die we gevonden hebben in een GoPro camera die al maanden tussen de rotsen in het water lag! Toen de band Teen Radiation die beelden zag vroegen ze of ze die mochten gebruiken voor een clip. En zo geschiedde…

Still uit de videoclip Surfer’s Paradise

Muziek die past bij de kracht van de zee en golven

De muziek van Teen Radiation is alles behalve de cliché-surfmuziek die men tegenwoordig verwacht. Het is duister en psychedelisch…dit past juist bij de kracht en de onvoorspelbaarheid van de zee en golven. Daarnaast is het ook een stille hint naar hoe men vroeger keek naar de surfers. In de jaren 60-70 waren dat outcast die alles deden om niet te hoeven werken en zoveel mogelijk te kunnen surfen.

Ik ben nog steeds trots over hoe de beelden het nummer versterken en vice versa. Vooral de mystiek en dynamiek van de golven zijn een genot voor het oog.

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”large” url=”http://clubsmederij.nl/event/gaza-surfclub/” text=”Bestel nu online je tickets” color_override=””]