Skip to main content

De Pop Up Cinema Zomerfilms zijn inmiddels van start gegaan en we zijn zelfs alweer over de helft. Wat gaat dat toch hard! Dit jaar is het thema Into The Woods. In welke bossen in de buurt van Tilburg ben jij meestal te vinden? In welke prachtige groene omgevingen kom jij tot rust of beleef je juist grote avonturen? Verdwaal je daar wel eens? Vandaag neem ik jullie mee op reis door de Oude Warande…

Scroll verder voor de rest van het artikel

Word abonnee

Volg ons op Instagram

Ontdek waarmee we ons bezig houden!

Door naar Instagram

Like ons op Facebook

Blijf op de hoogte van nieuws, tips en events

Door naar Facebook

[button open_new_tab=”true” color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”large” url=”https://www.popupcinema.nu/programma/lijst/” text=”Programma Zomerfilms” color_override=””]

 

Door Babette Kort

Duitsers maken geen grappen toch?

De Oude Warande is van oorsprong een 18e-eeuws park dat aangelegd is door de Duitse prins Wilhelm Von Hessen-Kassel. Deze prins Willy hield wel van een grapje want hij heeft het park aan laten leggen in een sterrenbos thema. De paden van de vier kwadranten liggen in verschillende geometrische vormen waardoor het een waar doolhof vormt. En dat klopt ook wel want hoe ik het ook doe weet ik niet, maar ik raak altijd wel ergens verdwaald in dit bos.

Tekst gaat verder na afbeelding

(Foto: Babette Kort)

Lustwarande in De Oude Warande

De naam Warande is afgeleid van het Franse woord varenne wat jacht- of lustbos betekent. Sinds 2000 organiseert het platform voor hedendaagse sculptuur Lustwarande internationale exposities in de Oude Warande. Dus als je nu toch door het bos loopt is het extra leuk om er ook nog even een beeldende kunst speurtocht van te maken. Bij het koffietentje Grotto in het midden van het park kun je een plattegrond kopen met meer info over de deelnemende kunstenaars en dan is het zoeken geblazen.

Tekst gaat verder na afbeelding

(Kevin van Sarah Lucas. Foto: Babette Kort)

U ook nog een hele fijne zondag!

Wat ik ook zo fijn vind aan wandelen in het bos is dat mensen elkaar weer gedag zeggen. Ik sta net met een been in het zand en een vriendelijke man met een klein hondje wenst me al een hele fijne dag. Ik weet niet wat het is, misschien word ik wel gewoon een oude zemelaar, maar ik mis dat. Ik snap ook wel dat je er een dagtaak aan zou hebben om iedereen die je ziet op straat gedag te zeggen in Tilburg, maar toch. Ik vind het fijn dat je in een bos even een klein subwereldje gecreëerd hebt waar het toch weer even mag en niet raar is.

Tekst gaat verder na afbeelding

(Isithanga van Nicholas Hlobo, foto: Babette Kort)

Out of touch in Willy’s maze

Gisteravond ben ik tegen etenstijd nog even een rondje Oude Warande gaan doen. Ik dacht dan is het misschien wat minder druk en is de temperatuur al een beetje gedaald. Ik was ook nog op zoek naar een kunstwerk voor mijn grote zoektocht. Ik had op de plattegrond de boze brievenbussen van kunstenaar Sven ’t Jolle gezien en die wilde ik natuurlijk in het echt zien. Maar ook met plattegrond kon ik ze natuurlijk nergens vinden. Een andere fotograaf op het bankje naast me gevraagd en die wist het ook niet. Dus toch maar verder Willy’s doolhof in.

Tekst gaat verder na afbeelding(Was ik hier niet net ook al voorbij gekomen? foto: Babette Kort)

Knabbel en Babbel stand by me!

Het is inderdaad rustig in het bos. Een beetje te rustig voor mij. Het wordt ook een beetje donker nu. Ik schrik elke keer van geritsel in de struiken en moet dan weer erg om mezelf lachen als er twee rode eekhoorns voorbijrennen. Dan word ik weer opgeschrikt door een zwaar hijgende man die achter me aan gerend komt uit een ander laantje. Zal wel aan het joggen zijn dan toch hoop ik? Maar even die camera tevoorschijn halen uit mijn rugzak en misschien mijn bos sleutels erbij, just in case. De man haalt me in en er komen nog drie andere joggers bij die push-ups gaan doen op de kruising. Zie je nou wel, niks aan de hand. Ik loop verder door het laantje naar het licht: joepie mijn boze brievenbusjes, eindelijk gevonden!

Tekst gaat verder na afbeelding

(Out of touch van Sven ’t Jolle. Foto: Babette Kort)

 

Komende donderdag gaan we in de tuin van De Nieuwe Vorst terug naar het jaar 1959. We vertrekken naar de bossen van Castlerock, Oregon. Hier wacht ons een spannende speurtocht met een hele jonge River Phoenix en zijn vriendjes in de film Stand By Me (1986). Tot dan!

[button open_new_tab=”true” color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”large” url=”https://www.popupcinema.nu/programma/lijst/” text=”Programma Zomerfilms” color_override=””]